Joly House

Location: Bangkok, Thailand
Type: Architecture and Interior Design
Program: Residential (3-storey House)
Client: Chris Joly

Site Area: 368 sqm.
Built Area: 700 sqm.
Design: 2011
Completion: 2013
Construction Cost: 22M baht

This three-story house for a family of four has a footprint of 250 square meters and a height of 11 meters. It is located on the street corner in one of the most exquisite and densely populated residential areas of Bangkok. Built with reinforced concrete and a partial steel frame, the project’s exterior is comprised of wood louver panels and exposed concrete. The retractable wood louvers on the third floor are designed using the analysis of the wind walls and shading device diagrams and can be adjusted for variations in the incident angle of sunlight.

Combined with the wood louvers on the third floor, the glass louvers on the second floor surrounding the swimming pool courtyard help create an ambience of privacy for this corner house. The architects employed several tactics to bring ample natural light into the fully packed functional areas: bathrooms and living spaces are exposed to small courtyards while the swimming pool on the second floor has a glass bottom to allow natural light to permeate to the entrance and parking spaces.

Stu/D/O Team:
Apichart Srirojanapinyo
Chanasit Cholasuek

Landscape Architect: Field Landscape Studio (Teerachai Tharawongthawat)
Interior Architect: Attapon Wiboonyanon
Lighting Designer: Siriluck Chinsaengchai
Structural Engineer: B.N.G. Engineering
Mechanical Engineer: MEE Consultants
Consultants: Chanin Limapornvanich
Contractor: Sittanant

Visualizer: Stu/D/O, DOF
Photography: Stu/D/O, Krisada Boonchaleow